U wilt het maximale uit uw sponsorcommissie halen?

Met Sportclubmanager gaat u professioneel om met het werven en beheren van sponsors. Met Sportclubmanager heeft u direct inzage en op de hoogte van de laatste stand van zaken. Probeer het nu 3 maanden gratis

. Beheren van uw sponsors: Het “spelletje” begint nu pas echt!

Businessclubleden sponsors en donateurs binnen halen is één. Door het werken met vrijwilligers en het wisselen daarvan is het beheren van sponsors meestal veel moeilijker.

Het beheren van uw sponsors en gevers begint al met het ontwikkelen van een goed en helder beleid binnen de vereniging. Wie doet wat, en wat zijn de uitkomsten van deze inspanningen.

Een penningsmeester kan doormiddel van de rapportage module snel zien of de vereniging op de juiste koers aan het varen is.

Het begint allemaal met een gedegen relatiebeheer.

Alleen wanneer u op professionele  wijze weet waar te maken wat er afgesproken is (en graag nog iets meer!) heeft uw vereniging meer kans dat:
- De huidige sponsors de samenwerking verlengen na het verlopen van de overeenkomst
- Donateurs hun bijdragen continueren.
- Faalkosten tot een minimum gereduceerd worden.

Zorg bij het beheren van sponsors voor een correcte afhandeling van de afspraken. Niet iedere sponsor is het zelfde bij de een moet u zakelijke communiceren en een ander heeft het liefst een persoonlijke benadering.

Creëer betrokkenheid:

- Stuur bijvoorbeeld een verslag van een activiteit  (bijvoorbeeld businessclubavond)

- Organiseer een borrelavond voor alle sponsors met partner.
- Nodig sponsors en donateurs uit voor belangrijke wedstrijden.
- Stuur iedereen het clubblad toe(ook de mensen die niet geadverteerd hebben).
- Wees transparant in de financiële bijdragen: wat is er met het geld en de middelen gebeurt.
- Geef een of twee personen de verantwoordelijkheid voor het relatiebeheersysteem van Sportclubmanager zodat gemaakte afspraken worden nagekomen.

Uw hele vereniging is afhankelijk van het beheren van de sponsors.