Geschiedenis

In 2009 kwam SDOUC met de vraag om bepaalde problemen binnen de sportclub software matig op te lossen. Aangezien wij al reeds sponsor waren van SDOUC werd bij ons de vraag neergelegd hier eens naar te kijken. De voornaamste problemen hadden ze met Excel en Word lijsten waarin facturatie en sponsorcontracten werden bij gehouden. Bij SDOUC hadden ze 1 vrijwilliger bijna fulltime aan het werk om alle lijsten up to date en kloppend te houden. Ook miste SDOUC rapportages van hoe de sportclub ervoor stond op ieder gegeven moment. En het hele CRM systeem moest web based worden.

Met deze gegevens zijn we aan het werk gegaan. Sportclubmanager is eigenlijk een combinatie van wat in het verleden hebben gedaan en wat we nu in het heden doen. In het verleden bij Milos automatiseringen (het huidige DLA ICT) hebben we in opdracht van onze klanten verschillende software geprogrammeerd die verscheidende problematiek heeft opgelost. Nu in het heden houden we ons bezig met Microsoft Dynamics CRM. Omdat Microsoft Dynamics CRM te complex, kostbaar en niet aan alle vragen voldeed zijn we tot de conclusie gekomen zelf aan het programmeren te gaan.

Totaal heeft de eerste opzet 6 maanden geduurd en RBSSC was geboren. RBSSC staat voor relatiebeheer systeem sportclub. In medio 2009 is het systeem dan ook het CRM systeem door SDOUC in gebruik genomen. Uiteraard kwamen er bugs naar boven en dingen die niet naar behoren werkte. Maar in begin 2010 konden we met trots zeggen dat we een degelijk een solide CRM systeem hadden geprogrammeerd.

Vanaf 2010 tot aan nu heeft RBSSC goed gefunctioneerd bij SDOUC. Wij zagen het als een afgerond project en RBSSC lag bij ons al stiekem 2 jaar in de koelkast. Totdat medio 2012 AZSV uit Aalten bij ons aanklopte, ze hadden het CRM systeem bij SDOUC in Ulft bekeken en wilde hetzelfde systeem in gebruik gaan nemen. Aangezien AZSV precies dezelfde problemen had dan SDOUC, ging er bij ons een belletje rinkelen…..zou dit niet wat zijn voor iedere sportclub.

Na een korte vergadering leek ons het beste het hele systeem weer onder de loep te nemen en door te ontwikkelen. Ook hebben we meerdere bedrijven in het project betrokken om er een beter, mooier en gebruiksvriendelijker product van te maken, met alle moderne technieken van nu. Zo is het systeem nu beveiligd door een ssl verbinding, heeft iedere pagina een video uitleg met wat u kunt doen en hoe u het moet doen. Dit om vragen direct uit te kunnen leggen. Wij mogen dan ook met trots zeggen dat een computerleek met onze CRM software kan werken. Maar een product heeft ook een uitstraling nodig en misschien heeft hier wel de grootste verandering plaats gevonden. We zijn van RBSSC afgestapt en hebben de naam Sportclubmanager aangenomen. Sportclubmanager is de absolute probleem oplossing voor iedere sportvereniging!

Sportclubmanager is uw digitale sportclubmanager!